RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / UE si China trebuie sa coopereze in lupta cu schimbarile climatice
UE si China trebuie sa coopereze in lupta cu schimbarile climatice
27.07.2010     imprimare
Accesări: 135   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/ue-si-china-trebuie-sa-coopereze-lupta-cu-schimbarile-climatice

Intre 22 si 24 iulie, la Shaghai a avut loc un seminar in cadrul caruia reprezentanti europeni si chinezi au discutat despre importanta cooperarii dintre cele doua parti in ce priveste schimbarile climatice, investitiile si dezvoltarea, potrivit site-ului Comisiei Europene.

La seminar au participat reprezentanti ai actorilor non-statali, comunitatii academice si autoritatilor publice. Acestia au amintit ca in 2010 se implinesc 35 de ani de la stabilirea relatiilor de cooperare intre UE si China. In acest context, participantii au subliniat ca ar trebui sa existe o cooperare mai stransa intre cele doua parti pentru a lupta impotriva schimbarilor climatice. De asemenea, s-a discutat despre promovarea comertului cu bunuri si servicii ecologice, in special turbine eoliene, panouri solare, instalatii de desalinizare a apei si de tratare a apelor uzate.
Cele doua parti trebuie sa ajunga la un acord pentru scaderea tarifelor, pentru a incuraja investitiile in produse „verzi”, a fost o alta concluzie a seminarului.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin