RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / MEDIA / Știrile proiectului / Emisiile de gaze cu effect de seră vor fi estimate mai exact
Emisiile de gaze cu effect de seră vor fi estimate mai exact
15.06.2016     imprimare
   

In perioada 07-09.06.2016 experţii naţionali în inventarierea emisiilor de gaze cu efect de seră au participat la un seminar de instruire privind însușirea instrumentului de calcul pentru Ghidul IPCC 2006.

În cadrul seminarului au fost discutate aspecte generale ale inventarului naţional GES şi informaţia ce trebuie să o conţină acesta, începând de la modul de colectare a datelor, metodologia de calcul, analiza incertitudinilor şi până la analiza detaliată a categoriilor cheie.

Un alt aspect important l-a constituit partea practică a seminarului, prin care experţii naţionali au avut posibilitatea să însuşească noi abilităţi de utilizare a progamului IPCC şi să facă exerciții de simulare de compilare a inventarului şi a tabelelor de raportare.

Noile cunoştinţe teoretice şi practice vor fi aplicate pentru a estima mai exact emisiile GES din sectorul Agricultură, silvicultură și utilizarea terenurilor.

Seminarul a fost ţinut de consultantul internaţional Atsushi Sato care a punctat aspectele cheie ale noului Ghid şi a vorbit despre experienţa internaţională, inclusiv cea japoneză, de inventariere a emisiilor GES. Instruirea a avut loc în incinta Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice. 

Galeria foto de la eveniment.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin