RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / ONU: Lupta cu schimbarile climatice se poate termina in lipsa unui acord post-Kyoto
ONU: Lupta cu schimbarile climatice se poate termina in lipsa unui acord post-Kyoto
21.07.2010     imprimare
Accesări: 146   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/onu-lupta-cu-schimbarile-climatice-se-poate-termina-lipsa-unui-acord-post-kyoto

Mecanismul de Dezvoltare Curata (CDM) prevazut in protocolul de la Kyoto ar putea lua sfarsit din 2013 in cazul in care nu e ajunge la un nou acord global de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, arata un raport ONU.

CDM a prevazut 20,6 miliarde de dolari pentru tranzactionarea cotelor de emisii intre statele sarace si cele bogate in 2009, pentru a ajuta statele dezvoltate sa isi atinga tintele de emisii impuse prin protocolul de la Kyoto.

Pana acum nu s-a ajuns la un acord global care sa inlocuiasca protocolul de la Kyoto, cel mai rasunator esec fiind in cadrul summitului de la Copenhaga, din decembrie. Atunci, aproape 200 de state s-au reunit pentru a discuta conditiile unui nou acord, insa nu au reusit sa cada la intelegere.

Statele semnatare ale protocolului de la Kyoto au cerut ONU sa furnizeze o gama mai larga de optiuni legale pentru a evita un vid politic si legislativ la finalul lui 2012.

“Un vid ar frustra insusi scopul CDM si s-ar opune continuarii lui. Astfel, niciu fel de activitate subordonata CDM nu va putea fi validata sau inregistrata, iar reducerea emisiilor in urma primei perioade de angajamente nu ar putea fi verificata”, a precizat ONU.

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin