RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / UE a aprobat instrumentul de masurare a emisiilor din aviatie
UE a aprobat instrumentul de masurare a emisiilor din aviatie
12.07.2010     imprimare
Accesări: 107   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/ue-aprobat-instrumentul-de-masurare-emisiilor-din-aviatie

Comisia Europeana a aprobat folosirea unui instrument de calcul ce estimeaza consumul de combustibil al operatorilor de aparate de zbor de mici dimensiuni, proiect ce face parte din schema de comert cu certificate pentru emisii.

Instrumentul a fost dezvoltat de Eurocontrol, organizatia europeana pentru siguranta zborurilor, pentru operatorii cu emisii reduse de gaze cu efect de sera.
“Dezvoltarea si aprobarea acestui instrument pentru estimarea consumului emitatorilor mici este un exemplu bun pentru felul in care cooperarea europeana si o abordare comuna si eficienta din punct de vedere al costurilor poate fi utila atat companiilor cat si climei”, a declarat comisarul european pentru Schimbari Climatice, Connie Hedegaard.
Schema cu certificate de carbon in Uniunea Europeana (plus Norvegia, Islanda si Liechtenstein) a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2005. Incepand cu prima zi a anului 2012 aceasta va include si operatorii aerieni.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin