RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / 2,4 miliarde de euro, ajutor climatic UE pentru tarile sarace
2,4 miliarde de euro, ajutor climatic UE pentru tarile sarace
29.06.2010     imprimare
Accesări: 172   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/24-miliarde-de-euro-ajutor-climatic-ue-pentru-tarile-sarace

UE va acorda, in cadrul initiativei Fast Start Financing de dirijare a unor fonduri catre actiunile de combatere a schimbarilor climatice in tarile in curs de dezvoltare, 2,4 miliarde de euro anual in intervalul 2010-2012, potrivit Raportului Anual al Comisiei Europene (CE) pe 2010.

Documentul arata si ca rata de performanta a proiectelor finantate de UE in 2009 a crescut pana la 94%. In acelasi an Alianta Globala pentru Schimbari Climatice (GCCA) a primit fonduri de 35 de milioane de euro, ca sprijin pentru tarile cele mai vulnerabile la efectele incalzirii globale.
Proiectele CE se extind in aproximativ 140 de tari. Astfel, peste 50 de milioane de oameni primesc asistenta pentru a supravietui in conditii de saracie extrema. Bugetele a 15 tari din Africa, Pacific si Caraibe au primit sprijin pentru a rezista crizei financiare.
UE este cel de-al doilea finantator global al tarilor in curs de dezvoltare, cu angajamente in valoare de 12 miliarde de euro. Ajutoarele externe reprezinta 9% din bugetul UE, adica 12 miliarde de euro din totalul de 143 de miliarde.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin