RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Basescu a discutat cu Hedegaard despre emisiile de CO2
Basescu a discutat cu Hedegaard despre emisiile de CO2
04.06.2010     imprimare
Accesări: 100   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/basescu-discutat-cu-hedegaard-despre-emisiile-de-co2

Presedintele Traian Basescu a primit-o joi, la Palatul Cotroceni, pe Connie Hedegaard, comisar european pentru Combaterea Schimbarilor Climatice, cu care a discutat despre negocierile pentru un acord international post-Kyoto si despre obiectivele UE in domeniu, transmite Mediafax.

"Cu aceasta ocazie au fost discutate teme prioritare pentru Romania si Uniunea Europeana, precum implementarea pachetului legislativ comunitar energie - schimbari climatice si contextul actual al pregatirilor negocierilor pentru un acord international post-Kyoto pentru combaterea schimbarilor climatice", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.
Presedintele a apreciat "rolul de promotor" al Comisiei Europene in ceea ce priveste actiunea la nivel international a Uniunii Europene pentru combaterea schimbarilor climatice.
„In discutiile cu presedintele Traian Basescu, doamna Connie Hedegaard a subliniat necesitatea unei dezbateri concrete la nivel comunitar cu privire la evaluarea costurilor si beneficiilor asumarii de catre Uniune a unor obiective mai ambitioase de reducere a gazelor cu efect de sera", se arata in comunicat.
Comisarul european pentru Combaterea Schimbarilor Climatice a declarat joi ca Romania nu va avea probleme cu atingerea tintelor de reducere a emisiilor pana in 2020, in cadrul conferintei “Romania, intre Copenhaga si Cancun”, organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Asociatia Green Revolution.
Tot joi, Connie Hedegaard a pedalat, alaturi de ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, in Parcul Herastrau pe una din bicicletele I’Velo, puse la dispozitia bucurestenilor, gratuit, de Asociatia Green Revolution si Raiffeisein Bank in trei centre.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin