RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Studiu: UE ar trebui sa impuna o taxa pe emisii statelor in curs de dezvoltare
Studiu: UE ar trebui sa impuna o taxa pe emisii statelor in curs de dezvoltare
01.06.2010     imprimare
Accesări: 102   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/studiu-ue-ar-trebui-sa-impuna-o-taxa-pe-emisii-statelor-curs-de-dezvoltare

Uniunea Europeana ar trebui sa dea curs planurilor de a impune o taxa de carbon statelor in curs de dezvoltare care nu iau masuri pentru reducerea emisiilor, arata un studiu citat de Earth Times.

UE si-a asumat cel mai important rol in lupta impotriva schimbarilor climatice odata cu angajamentul de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 20% pana in 2020 fata de anul 1990 si prin introducerea sistemului de tranzactionare a emisiilor.
Dar pana acum, Uniunea nu a reusit sa convinga alti mari poluatori sa ii urmeze exemplul. Unele state membre, cum ar fi Italia si Franta, sugereaza ca acest lucru ar fi posibil prin impunerea unei taxe pe emisii.
Centrul pentru Studii Politice Europene este de acord cu taxa, sustinand ca aceasta va incuraja industriile cu emisii reduse.
Raportul Centrului arata ca sistemul de tranzactionare a emisiilor, fara o astfel de taxa, poate incuraja industriile poluatoare sa se relocheze in afara UE, in locuri in care nu exista limite pentru emisiile de dioxid de carbon.
CEPS sustine ca o taxa pe emisii ar putea fi introdusa fara a incalca prevederile anti protectioniste ale Organizatiei Mondiale a Comertului. Taxa ar urma sa fie aplicata importurilor de produse din tarile care nu au un sistem de tranzactionare a emisiilor sau masuri echivalente. SUA ar fi o exceptie, deoarece isi va implementa propria versiune a sistemului cap-and-trade in viitor.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin