RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Fonduri climatice UE de 8,5 milioane de euro pentru Bangladesh
Fonduri climatice UE de 8,5 milioane de euro pentru Bangladesh
01.06.2010     imprimare
Accesări: 110   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/fonduri-climatice-uenbspde-85-milioane-de-euro-pentru-bangladesh

Uniunea Europeana va oferi statului Bangladesh un grant de 8,5 milioane de euro pentru a implementa un plan de actiune strategic impotriva schimbarilor climatice, scrie Xinhua.

O declaratie comuna a statelor Bangladesh, Maldive, Cambodgia si membrelor UE a fost semnata la Dhaka luni, dupa conferinta Aliantei Globale impotriva Schimbarilor Climatice.
La conferinta au participat reprezentanti ai celor mai sarace state, inclusiv Afganistan, Bangladesh, Bhutan, Cambodgia, Laos, Maldive, Myanmar si Nepal, precum si membrii UE.
Potrivit declaratiei comune, UE va acorda 14,5 milioane de euro celor trei state. Din aceasta suma, Bangladesh va primi 8,5 milioane de euro.
Declaratia urmareste sa ajute statele subdezvoltate si insulele din Asia si prevede acordarea de sprijin financiar strategiilor nationale impotriva schimbarilor climatice, in special pentru prevenire si adaptare.
Deocamdata , declaratia nu a fost semnata de toate statele participante, a declarat comisarul european pentru Schimbari Climatice, Connie Hedegaard.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin