RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / SUA: Legea schimbarilor climatice nu se contureaza pentru 2010
SUA: Legea schimbarilor climatice nu se contureaza pentru 2010
28.05.2010     imprimare
Accesări: 183   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/sua-legea-schimbarilor-climatice-nu-se-contureaza-pentru-2010

Legislatia pentru combaterea schimbarilor climatice are sanse minime de a fi adoptata de catre senatorii americani anul acesta, potrivit unui grup de experti citati de Reuters.

Senatorii americani John Kerry si Joseph Lieberman au facut publica o lege la inceputul lunii. In conditiile in care alegerile pentru Congres au loc in mai putin de sase luni, iar Democratii risca un esec, lunile iunie si iulie ar putea fi ultimele sanse pentru adoptarea legii schimbarior climatice, inainte ca atmosfera sa se incinga prea mult pe scena politica.
Alte state asteapta nerabatoare aprobarea legii astfel incat sa se faca pasi inainte pana la finele anului in vederea unui acord international pentru combaterea schimbarilor climatice.
Legislatia SUA ar stabili un sistem cap and trade pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon provenite din utilitati si industrie. Investitorii sustin calegislatia cap and trade le va oferi mai multa siguranta in legatura cu investitiile lor de mediu si comertul international cu certificate de carbon.
„Sunt sanse mici sa se intample ceva anul acesta. Legislatia pentru sistemul sanitar a trecut doar pentru ca presedintele a facut presiuni, insa nimeni nu vrea sa faca o miscare inainte de alegeri”, a declarat Tom Lewis, CEO Green Exchange.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin