RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Consilierul stiintific al guvernului britanic ii critica pe scepticii incalzirii globale
Consilierul stiintific al guvernului britanic ii critica pe scepticii incalzirii globale
31.05.2010     imprimare
Accesări: 179   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/consilierul-stiintific-al-guvernului-britanic-ii-critica-pe-scepticii-incalzirii-globale

Consilierul stiintific al guvernului Marii Britanii, prof. John Beddington, i-a criticat pe scepticii care contesta teoria incalzirii globale, potrivit The Guardian.

Beddington l-a atacat in declaratiile sale pe fostul cancelar conservator, Lord Nigel Lawson, un sceptic vehement al incalzirii globale. Chiar saptamana trecuta, Societatea Regala britanica a anuntat ca va publica un nou ghid climatic pentru public, in urma criticilor pe care le-a primit pe aceasta tema.
"S-a sugerat ca Societatea este impotriva oricarui critic al teoriei incalzirii globale. E ridicol. In mediul actual credem ca acest ghid este binevenit. Exista foarte multe persoane care pun intrebari si chiar si in randul membrilor Societatii Regale exista divergente de opinii”, a declarat Martin Rees, presedintele Societatii.
In primul sau interviu de dupa alegeri, Beddington a fost de acord ca scepticismul stiintific este sanatos si trebuie incurajat, dar a criticat persoanele si organizatiile care preiau numai datele relevante scopului lor politic.
El a subliniat ca exista oameni care cred ca incalzirea globala nu este reala din cauza ca Marea Britanie tocmai a trecut printr-o iarna foarte grea. Acesta a adaugat ca este o mare diferenta intre vreme si clima. „Faptul ca am avut o iarna foarte friguroasa nu inseamna ca, in schimb, clima nu se incalzeste”, a declarat Beddington.
 

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin