RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Connie Hedegaard, invinuita in cazul fraudei cu carbon
Connie Hedegaard, invinuita in cazul fraudei cu carbon
25.05.2010     imprimare
Accesări: 153   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/connie-hedegaard-invinuita-cazul-fraudei-cu-carbon

Comisarul desemnat pentru Schimbari Climatice Connie Hedegaard se confrunta cu presiuni tot mai mari pentru a explica esecul sau in identificarea erorilor legislative care au permis fraude imense prin schema de comert cu certificate de carbon, scrie The Guardian.

Connie Hedegaard a fost informata despre faptul ca registrul danez al carbonului este tinta unor fraude vara trecuta, potrivit unui document confidential citat de The Guardian. In acest timp, guvernele din Marea Britanie si Olanda isi inaspreau legislatia pentru a elimina fraudele cu sumele incasate din TVA.
Un europarlamentar a cerut saptamana trecuta explicatii oficiale in legatura cu situatia registrului carbonului pe durata mandatului comisarului Connie Hedegaard in ministerul danez al mediului.
Danemarca se afla zilele acestea in centrul unei investigatii legate de o frauda cu carbon estimata la 5 miliarde de euro. In jur de 116 de arestari au fost efectuate pana acum, dintre care 30 in Marea Britanie.
„Inca nu avem o imagine clara despre felul in care frauda este organizata, dar exista o trasatura comuna, pentru ca firmele implicate in primele tranzactii suspicioase erau companii din alte tari UE care aveau doar conturi in registrul danez”, se arata in documentul citat de The Guardian.
Scandalul intervine in momentul in care Hedegaard militeaza pentru cresterea tintei pentru emisii la nivel UE de la 20% la 30%, pana in 2020.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin