RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / UE nu gaseste fonduri climatice pentru statele sarace
UE nu gaseste fonduri climatice pentru statele sarace
19.05.2010     imprimare
Accesări: 95   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/ue-nu-gaseste-fonduri-climatice-pentru-statele-sarace

Ministrii de Finante din statele Uniunii Europene au confirmat marti ca fondurile puse la dispozitia statelor in curs de dezvoltare, pentru actiuni de reducere a emisiilor si adaptare la schimbarile climatice, vor fi de 9 miliarde de dolari pe urmatorii trei ani, transmite EU Observer. Cu toate acestea, un document UE arata ca sursele pentru fondurile ce trebuie furnizate anul acesta nu se cunosc inca, in conditiile in care statele europene incearca sa isi reduca deficitul bugetar.

„Chiar daca o anumita cantitate din finantarea urgenta UE a fost deja programata, o parte semnificativa inca trebuie alocata”, se arata intr-un document UE, citat de EU Observer.
Raportul nu mentioneaza responsabilitatea fiecarui stat in parte, dar enumera tipurile de proiecte ce trebuie finantate in viitor. Acestea trebuie sa se concentreze pe reducerea riscului de dezastre, cresterea capacitatii de monitorizare a schimbarilor climatice si crearea unei infrastructuri cu amprenta redusa de carbon.
Liderii UE s-au angajat in decembrie, la summitul pentru clima de la Copenhaga, sa sprijine statele in curs de dezvoltare cu 2,4 miliarde de euro pe an (3 miliarde de dolari la cursul actual) pe an, in intervalul 2010 – 2012.
Potrivit estimarilor Bancii Mondiale, tarile sarace au nevoie de fonduri de 400 de miliarde de dolari anual pana in 2020 pentru a putea face fata schimbarilor climatice.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin