RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Recesiunea a redus cu 11% emisiile UE in 2009
Recesiunea a redus cu 11% emisiile UE in 2009
19.05.2010     imprimare
Accesări: 85   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/recesiunea-redus-cu-11-emisiile-ue-2009

Emisiile de gaze cu efect de sera ale statelor europene au scazut cu aproape 12% anul trecut, mai ales datorita declinului productiei industriale, cauzat de recesiune.

Potrivit datelor oficiale publicate de Comisia Europeana, emisiile de CO2 la nivel UE au scazut cu 11,6% anul trecut, fata de anul 2008. Cantitatea totala de dioxid de carbon atribuita prin schema europeana de comert cu certificate de carbon a ajuns la 1,873 miliarde de tone.
“Din cauza crizei, scaderea dramatica a emisiilor nu este o surpriza. UE are o schema functionala de comert, ce genereaza reduceri ale emisiilor chiar si in recesiune. Piata carbonului poate si trebuie sa fie un impuls mai puternic pentru investitii cu o amprenta redusa de carbon”, a declarat comisarul european pentru Schimbari Climatice, Connie Hedegaard.
Pe langa efectul recesiunii, scaderea emisiilor a fost determinata si de pretul redus al gazelor naturale in 2009. Acest lucru a facut ca productia de energie din gaze sa fie mai profitabila decat din carbune.
Certificatele de carbon sunt emise in baza unui sistem dezvoltat de Uniunea Europeana pentru reducerea poluarii. Ele sunt alocate fiecarui stat membru, dupa ce guvernul acestuia stabileste niveluri maxime nationale pentru emisiile de gaze si aloca niveluri maxime pentru operatorii industriali. Certificatele emise in baza acestor alocari pot fi tranzactionate.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin