RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Cea mai calda luna aprilie din istorie
Cea mai calda luna aprilie din istorie
19.05.2010     imprimare
Accesări: 137   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/cea-mai-calda-luna-aprilie-din-istorie

Temperatura globala la nivelul solului si cea de la suprafata oceanului au atins un nivel record atat pentru luna aprilie, cat si pentru toata perioada ianuarie-aprilie, potrivit National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) din SUA, informeaza Science Daily.

Analiza lunara a NOAA, care dispune de date incepand cu anul 1880, arata ca temperatura de la suprafata oceanului a fost cea mai mare pentru luna aprilie de pana acum, in timp ce temperatura globala la nivelul solului a fost a treia cea mai mare de pana acum.
Temperatura medie a oceanelor si a suprafatei terestre, impreuna, a fost de 14,5 grade Celsius in aprilie, peste media secolului al XX-lea, de 13,7 grade Celsius. Temperatura suprafetei oceanice a fost cu 0,57 grade Celsius mai mare decat media secolului al XX-lea, de 16 grade Celsius.
In luna aprilie s-au inregistrat temperaturi peste medie pe tot globul, cele mai mari cresteri fiind in Canada, Alaska, partea de est a SUA, Australia, Asia de sud, nordul Africii si al Rusiei. Temperaturi mai scazute decat in mod normal s-au inregistrat in Mongolia, Argentina, estul extrem al Rusiei, vestul SUA si in cea mai mare parte a Chinei.
De asemenea, suprafata arctica inghetata a fost sub nivelul normal pentru cea de-a 11-a luna aprilie consecutiv, acoperind 14,7 milioane de kilometri patrati, cu 2,1% mai putin decat media dintre 1979 si 2000.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin