RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Europa ar putea trece la tinta de 30% pentru emisii
Europa ar putea trece la tinta de 30% pentru emisii
12.05.2010     imprimare
Accesări: 58   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/europa-ar-putea-trece-la-tinta-de-30-pentru-emisii

Tarile Uniunii Europene ar putea fi obligate sa isi reduca emisiile de gaze cu efect de sera cu 30% pana in 2020, fata de procentul actual de 20%, dupa ce comisarul european pentru Schimbari Climatice, Connie Hedegaard, va anunta rezultatele unei analize asupra impactului acestor masuri asupra economiei, transmite BBC.

Comisarul a explicat ca, in conditiile scaderii emisiilor din cauza recesiunii, o tinta de 20% nu va impulsiona suficient dezvoltarea energiilor regenerabile. In acelasi timp, China investeste de 10 ori mai mult intr-o economie cu emisii scazute fata de statele UE.
„Europa risca sa ramana in urma. Pentru un supliment de 11 miliarde de euro fata de suma propusa initial, UE poate acum sa isi reduca emisiile de CO2 cu 30%”, a declarat comisarul Connie Hedegaard.
Potrivit comisarului, foarte multe certificate de carbon au ramas nevandute, iar mari poluatori si-au putut desfasura activitatea fara restrictii. Saptamana trecuta un consortiu de companii europene a emis o declaratie prin care acestea se opun unei tinte de 30%, in cazul in care SUA nu adopta masuri similare.
„Toate natiunile mari sunt de acord ca au o parte din responsabilitatea de a proteja clima si de a pastra cresterea temperaturilor sub 2 grade Celsius, lucru ce ar fi fost de neconceput cu cativa ani in urma”, a mai explicat comisarul european pentru schimbari climatice.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin