RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Africanii se autoinvinovatesc pentru schimbarile climatice
Africanii se autoinvinovatesc pentru schimbarile climatice
17.03.2010     imprimare
Accesări: 131   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/pafricanii-se-autoinvinovatesc-pentru-schimbarile-climaticep

Majoritatea africanilor se invinovatesc pe ei insisi pentru schimbarile climatice, potrivit unui nou studiu efectuat recent de BBC World Service si British Council.

Peste 1.000 de oameni din 10 tari africane au participat la sondaj si majoritatea au descoperit o explicatie universala pentru ceea ce ei numesc schimbarea vremii.
Africanii spun ca nu emisiile de carbon sunt vinovate pentru fenomenul incalzirii globale, ci ei pentru degradarea mediului inconjurator, iar majoritatea dintre ei considera schimbarile climatice o pedeapsa divina.
Cea mai mare parte a aficanilor intervievati nu au auzit de schimbari climatice si multi nu au inteles ca acestea sunt rezultatul acumularii gazelor cu efect de sera in atmosfera. Ei au observat doar cum conditiile climatice se schimba in rau si au adoptat o convingere ca ei sunt responsabili pentru aceasta schimbare.
Ironia este ca acesti oameni contribuie cel mai putin la schimbarile climatice. Africa este responsabila pentru doar 4% din emisiile de gaze cu efect de sera de pe glob.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin