RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Schimbarile climatice, tema zilei la Davos
Schimbarile climatice, tema zilei la Davos
29.01.2010     imprimare
Accesări: 167   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/pschimbarile-climatice-tema-zilei-la-davosp

Incalzirea globala si mijloacele prin care guvernele pot sa protejeze mediul sunt principalele teme discutate astazi in cadul Forumului Economic Mondial de la Davos, unde se desfasoara conferinta “From Copenhagen to Mexico: What's Next?”, potrivit agentiei Associated Press, citata de Yahoo Finance.

Presedintele mexican Felipe Calderon, a carui tara va gazdui urmatoarea conferinta climatica a Natiunilor Unite, a sustinut o prezentare a pasilor necesari pentru un acord global de limitare a emisiilor de gaze cu efect de sera. Potrivit oficialilor prezenti la Davos, problema centrala este gasirea unor mijloace prin care dezvoltarea economica la nivel global sa fie si sustenabila.
Yvo de Boer, secretarul executiv al Conventiei pentru Schimbari Climatice din cadrul ONU, a insistat ca schimbarile climatice nu au iestit de pe agenda internationala dupa esecul de la Copenhaga. El a mai declarat ca oamenii de afaceri prezenti la Davos, ce provin din tari care au inceput sa inregistreze o crestere economica, trebuie sa investeasca in energiile regenerabile.
Tot astazi, Bill Gates, fondatorul Microsoft, a sustinut o prezentare pe tema ajutoarelor necesare pentru dezvoltare. Gates este asteptat sa anunte noi fonduri prin care tarile sarace sa aiba acces la vaccinuri.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin