RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Connie Hedegaard, audiata in Parlamentul European: Discutiile de la Copenhaga trebuie continuate repede
Connie Hedegaard, audiata in Parlamentul European: Discutiile de la Copenhaga trebuie continuate repede
15.01.2010     imprimare
Accesări: 145   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/pconnie-hedegaard-audiata-parlamentul-european-discutiile-de-la-copenhaga-trebuie-continuate-r

Comisarul desemnat pentru Schimbari Climatice, Connie Hedegaard, a fost audiata in aceasta dimineata, timp de trei ore, in Parlamentul European pentru obtinerea portofoliului.

Connie Hedegaard a declarat ca este crucial ca UE sa sustina in continuare discutiile ONU de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera. Renuntarea la procesul ONU ar insemna risipa unui volum foarte mare de munca, pierderea planurilor nationale de adaptare si o pierdere mare de timp, a precizat comisarul desemnat al Schimbarilor Climatice.
Connie Hedegaard a declarat, in finalul audierii, ca schimbarile climatice sunt provocarea generatiei noastre. "Nu va fi usor sa combatem schimbarile climatice, nu va fi ieftin, vom avea probleme cu tintele, dar cu cat ezitam mai mult sa luam deciziile, cu atat mai scump va fi, cu atat mai grava va fi provocarea si cu atat mai grave vor si schimbarile din viata noastra si a copiilor. Nu exista o rezolvare rapida, dar daca vom folosi inovatia, putem sa o facem. Regiunea care va rezolva asta in urmatorii cinci ani va avea si cele mai multe beneficii. UE are rolul de lider si cred ca trebuie sa continue sa fie asa. Trebuie sa aducem restul lumii la bord, sa nu abandonam discutiile ONU si sa pastram un grad inalt de constientizare a oamenilor prin oferirea exemplului bun. Urmatorii ani vor fi cruciali pentru a realiza schimbarile pe care le asteapta oamenii", a spus Connie Hedegaard.
20% la Mexic, poate 30%
In ceea ce priveste viitoarele discutii ONU care vor avea loc in Mexic, Connie Hedegaard a precizat ca cea mai realista pozitie a UE este de reducere a emisiilor cu 20%, cu posibilitatea atingerii unei tinte de 30%, dar cu conditia ca si alte tari sa ia masuri.
Connie Hedegaard a declarat ca cetatenii se asteapta sa vada ca Uniunea Europeana actioneaza unita in problema schimbarilor climatice. Ea a adaugat ca va face tot posibilul pentru a-si face vocea auzita pentru continuarea discutiilor de la Copenhaga. Acest lucru trebuie facut repede, a mai spus aceasta, pentru ca oamenii sa nu uite sentimental de Copenhaga.
Masina sau bicicleta?
Comisarul desemnat pentru Schimbari Climatice a declarat ca, in calitate de comisar european va folosi cea mai performanta masina ca eficienta energetica. Aceasta a evitat sa precizeze exact ce masina va folosi, dar a glumit spunand ca, in niciun caz nu va folosi o masina daneza (Connie Hedegaard provinde din Danemarca - n.r.) intrucat Danemarca nu produce automobile.
Totodata, comisarul desemnat a precizat ca, in calitate de ministru al Mediului in Danemarca, a folosit bicicleta pentru a se deplasa de acasa la sediul ministerului, iar de Craciun a primit de la sotul sau o casca de bicicleta pentru a o folosi in Belgia in calitate de comisar.
Cetatenii, mai constienti
Connie Hedegaard a declarat ca exista o diferenta majora in opinia publica fata de acum 3-4 ani. Aceasta a spus ca oamenii sunt foarte constienti de problema schimbarilor climatice si ca se asteapta ca cei din sistemul european sa fie activi pe acest segment.
Sustinator al internalizarii costurilor externe
Comisarul desemnat pentru Schimbari Climatice a declarat, de asemenea, ca unul dintre obiectivele sale este colaborarea stransa cu celelalte comisii. “Trebuie sa am un caz solid pentru a-mi convinge colegii ca mediul este prioritatea”, a declarat Connie Hedegaard.
Aceasta s-a declarat in favoarea conceptului de internalizare a costurilor externe de mediu, prin taxarea dioxidului de carbon.
Connie Hedegaard s-a nascut in 1960 si a studiat literatura si istoria. Din 2007 este ministru pentru Clima si energie, iar intre 2004-2007 a fost ministru pentru Mediu in Danemarca. Este membra a Partidului Popular Conservator, Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat). Ea va fi audiata vineri, 15 ianuarie, de Comisia pentru Mediu, Sanatate Publica si Siguranta Alimentara (ENVI).


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin