RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Casa Alba spera intr-un acord post Copenhaga
Casa Alba spera intr-un acord post Copenhaga
12.01.2010     imprimare
Accesări: 118   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/pcasa-alba-spera-intr-un-acord-post-copenhagap

In primul comunicat emis de catre administratia Obama in noul an, Carol Browner, consilierul prezidential pe tema mediului si schimbarilor climatice, adminte faptul ca summit-ul de la Copenhaga nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor. Cei care au fost prezenti la summit au sperat ca acesta se va finaliza cu un acord viabil, sau macar cu o intelegere operationala, insa nu au obtinut nimic, informeaza The Guardian.

“Ceea ce este important este ca acum avem China si India printre tarile cu cele mai mari emisii de dioxid de carbon care au fost de acord ca este momentul sa faca ceva in directia aceasta”, a declarat azi consilierul prezidential de la Casa Alba.
Comentatorii din Statele Unite au argumentat ca decizia de ultim moment a lui Obama, alaturi de China, India, Brazilia, si Africa de Sud, va fi la fel de eficienta precum un tratat global pentru ca include statele cu cele mai mari emisii de carbon.
Browner nu a dat declaratii precise, spunand ca focusul va fi in continuare pe obtinerea unui acord legal obligatoriu. Declaratia lui Obama, care a lasat pe afara Europa si mai mult de 180 de tari care erau reprezentate la Copenhaga, a fost doar un pas in aceasta directie, a explicat consilierul.
“Este un pas important si cu timpul lumea isi va gasi calea catre un tratat international obligatoriu”, spune Browner.
In opinia sa, America trebuie sa-si indeplineasca partea prin implementarea unor legi eficiente pentru a reforma sistemul energetic.
 

 

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin