RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Emisiile din SUA vor creste in urmatorii doi ani
Emisiile din SUA vor creste in urmatorii doi ani
13.01.2010     imprimare
Accesări: 90   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/pemisiilenbspdin-sua-vor-creste-urmatorii-doi-anip

Nivelul emisiilor de carbon generate de combustibili fosili, precum carbuni si petrol, va creste in urmatorii doi ani pentru ca economia sa-si poata reveni. Acest lucru va face din obiectivul administratiei Obama, de a reduce cantitatea de emisii pana in anul 2020, o sarcina dificil de indeplinit, au anuntat reprezentantii departamentului energetic din guvernul american, informeaza Reuters.

Potrivit Administratiei pentru Informatii Energetice a SUA (EIA), cantitatea de emisii ar trebui sa creasca cu 1,5% anul acesta, ajungand la 5,53 miliarde de tone, dupa cum prevede strategia de “imbunatatiri prevazute in economie” in ceea ce priveste combustibilii.
Cantitatea de emisii provenite de la surse chimice, care reprezinta aproximativ 80% din totalul emisiilor SUA, ar trebui sa creasca cu alte 1,7% in 2011, din cauza cresterii cantitatii de carbune folosit in centrale si a cererii usor crescute de petrol pentru combustibilii din transport.
Recesiunea a facut ca obiectivul SUA sa para usor de atins
”In aceste conditii, obiectivul SUA va fi o provocare si mai mare”, a spus Kevin Book, analist la ClearView Energy Partners LLC din Washington. ”Toata lumea se asteapta ca cererea de combustibili fosili din transporturi sa se diminueze treptat, dar cererea de electricitate creste permanent, in pofida cresterii eficientei”, a mai spus Book.
Presedintele Barack Obama si-a luat angajamentul la discutiile de la Copenhaga ca SUA vor reduce cantitatea gazelor cu efect de sera emise cu 17% fata de nivelul din 2005, pana in anul 2020. In comparatie cu anul 1990, cel la care se raporteaza Uniunea Europeana si alte state dezvoltate, angajamentului SUA ii corespunde o reducere de 3% pana in 2020.
Nivelul emisiilor SUA s-a diminuat cu 6,1% in 2009, ajungand la 5,45 miliarde de tone, ca urmare a reducerii cererii de electricitate si combustibili auto provocate de recesiune. Asteptarile privind imbunatatirea situatiei economice vor impinge insa cererea de electricitate din industrie pana la 2.2% in 2010 si 2,5% in 2011, potrivit EIA. Arderea carbunelui, ce provoaca cea mai mare cantitate de dioxid de carbon dintre toate tipurile de combustibili, genereaza aproape jumatate din electricitatea din SUA.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin