RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / McDonald's studiaza reducerea emisiilor de la vaci
McDonald's studiaza reducerea emisiilor de la vaci
10.01.2010     imprimare
Accesări: 116   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/pmcdonalds-studiaza-reducerea-emisiilor-de-la-vacip

Lantul de restaurante fast-food McDonald’s va investi mii de lire sterline intr-un studiu de trei ani privind emisiile de metan care provind de la 350 de ferme din Marea Britanie de unde compania se aprovizioneaza pentru producerea burgerilor. Anuntul a fost facut in urma apelului autoritatilor catre industria alimentara de analizare a modalitatilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera, informeaza The Guardian.
McDonald’s foloseste 350.000 de vaci pe an pentru producerea burgerilor. Gazul produs de animale reprezinta 4% din totalul emisiilor din Marea Britanie. Metanul este de 23 de ori mai puternic decat dioxidul de carbon ca agent cu efect de sera. Un studiu efectuat in Statele Unite arata ca producerea unui singur cheeseburger inseamna poluarea cu 3,1 kilograme de dioxid de carbon.
“Acest proiect va ajuta in efectuarea unor viitoare reduceri in lantul nostru de achizitie a carnii de vita”, a declarat Steve Easterbrook, director executiv al McDonald’s Marea Britanie.
Initiativa este prima de acest fel si va furniza date exacte privind fermele de vaci. Un calculator sofisticat de gaze acreditat de Carbon Trust va masura rezultatele de-a lungul perioadei de trei ani. Primele rezultate vor fi disponibile in aprilie, iar consultanti specializati vor sfatui fermierii asupra celor mai bune modalitati de reducere a emisiilor.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin