RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Indonezia planteaza paduri pentru a-si reduce emisiile
Indonezia planteaza paduri pentru a-si reduce emisiile
06.01.2010     imprimare
Accesări: 120   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/pindonezia-planteaza-paduri-pentru-si-reduce-emisiilep

Indonezia vrea sa planteze milioane de hectare de paduri pentru a-si putea atinge tinta de reducere a emisiilor sale cu peste un sfert, pana in 2020, anunta Reuters.

Presedintele Indoneziei, Susilo Bambang Yudhoyono, si-a luat angajamentul de a reduce emisiile statului cu 26%, pana in 2020, sau cu 41%, pana in 2020, daca primeste suficient sprijin international.
Planul Indoneziei de reducere a emisiilor poluante consta in plantarea a 21,15 milioane de hectare de padure in plus, pana in 2020, potrivit ministrului indonezian al Padurilor, Zulkifli Hasan.
„Daca scenariul propus va fi pus in aplicare, daca plantarile vor fi efectuate, vom putea atinge o reducere a emisiilor cu 26%”, a spus Hasan. „Si daca am putea sa eliminam complet taierea ilegala a copacilor, atunci vom reusi pe deplin sa atingem tinta de 26%”, a adaugat acesta.
Tinta Indoneziei este destul de ambitioasa de vreme ce aceasta tara se confrunta cu cea mai rapida rata de defrisare din lume. Potrivit lui Hasan, statul mai are doar 130 milioane de hectare de padure, insa numai 48 milioane de hectare se afla in conditii bune.
Noua plan prevede plantarea a 500.000 de hectare de padure anual, iar acest lucru ar costa 269 milioane de dolari pe an. In plus, suprafete de 300.000 de hectare de paduri degradate vor fi reabilitate anual.
Indonezia a fost desemnata, intr-un studiu al Bancii Mondiale din 2007, al treilea mare poluator al lumii, dupa China si SUA, in special din cauza ratei sale ridicate de defrisari.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin