RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Statele africane au revenit la negocierile de la COP15
Statele africane au revenit la negocierile de la COP15
14.12.2009     imprimare
Accesări: 87   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )


http://www.green-report.ro/stiri/pstatele-africane-au-revenit-la-negocierile-de-la-cop15p

Statele africane, care au cerut luni suspendarea negocierilor in grupurile de lucru, au revenit la discutiile din sedinta plenara pe tema climei, in cursul dupa-amiezii, a anuntat un delegat european si unul african, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Sedinta plenara a fost reluata la scurt timp dupa ora 15.00 (16.00, ora Romaniei), dupa ce delegatii africani au primit asigurari de la presedintele danez al conferintei, Connie Hedegaard, ca o parte a lucrarilor va fi consacrata exclusiv Protocolului de la Kyoto, a declarat un negociator european.
„Hedegaard a promis ca vom avea doua decizii (in acordul final), una privind Protocolul de la Kyoto si cealalta pe baza conventiei pentru clima a Natiunilor Unite”, a afirmat Etienne Massard Makaga, delegat din Gabon.
Cele 53 de tari africane, conduse de Algeria, isi suspendasera in cursul diminetii participarea la lucrari, pentru a cere ca o sedinta plenara sa fie rezervata viitorului Protocolului, singurul tratat international pana in prezent pe tema climei.
"Este singurul instrument care permite sa asiguram ca si unii, si ceilalti se vor angaja pe o baza minimala", a explicat Makaga.
Japonia si Australia au refuzat la randul lor sa discute despre o a doua perioada de angajamente pana cand discutiile nu progreseaza asupra celor ale Statelor Unite si ale marilor tari in curs de dezvoltare.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin