RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Arhiepiscopul de Canterbury: Frica blocheaza un acord la COP15
Arhiepiscopul de Canterbury: Frica blocheaza un acord la COP15
14.12.2009     imprimare
Accesări: 68   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/parhiepiscopul-de-canterbury-frica-blocheaza-un-acord-la-cop15p

Frica si egoismul ii paralizeaza pe oameni si nu le permite sa salveze planeta, a afirmat arhiepiscopul de Canterbury, Rowan Williams, in cadrul serviciului religios sustinut duminica la Copenhaga, transmite The Guardian.

Potrivit acestuia, o frica paralizanta va priva generatiile viitoare de o lume „sabila, productiva si echilibrata”. „Ne este frica pentru ca nu stim cum putem supravietui fara confortul vietii de astazi. Ne este frica de faptul ca noile politici vor fi nepopulare in fata electoratului national. Ne este frica de faptul ca economii mai tinere si mai viguroase vor profita – sau ne e frica de faptul ca economiile mai vechi, dominante in istorie, vor folosi scuza responsabilitatii ecologice pentru a ne interzice o dezvoltare corecta”, a afirmat arhiepiscopul de Canterbury.
Clopotele catedralei luterane din Danemarca au batut ieri de 350 de ori, o cifra ce reprezinta cantitatea maxima de dioxid de carbon din atmosfera pe care o poate suporta planeta: 350 de parti la un milion (ppm).
Mesajul liderului religios catre delegatii internationali a fost unul de prietenie reciproca, fara de care nu se poate supravietui intr-o lume cu resurse limitate.
„Cum putem construi institutii internationale care sa se asigure ca resursele ajung acolo unde e nevoie de ele - ca ’taxele verzi’ vor oferi mai multa securitate celor dezavantajati, ca tranzitiile din tiparele economice nu vor avea cel mai mare impact asupra celor cel mai putin echipati sa le faca fata?”, a mai aratat Williams.
La predica sustinuta de Williams in catedrala luterana au asistat arhiepiscopul Desmond Tutu din Africa de Sud si lideri religiosi din Tuvalu, Zambia, Mexic si Groenlanda. Discursul lui Rowan Williams vine la sfarsitul primei saptamani a summitului ONU din capitala Danemarcei, in care nu s-a ajuns la un acord pentru semnarea protocolului post-Kyoto.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin