RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Yvo de Boer: Valabilitatea Protocolului de la Kyoto trebuie prelungita
Yvo de Boer: Valabilitatea Protocolului de la Kyoto trebuie prelungita
11.12.2009     imprimare
Accesări: 60   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )


http://www.green-report.ro/stiri/pyvo-de-boer-valabilitatea-protocolului-de-la-kyoto-trebuie-prelungitap

Viitorul Protocolului de la Kyoto este un aspect foarte important la summitul ONU pentru clima de la Copenhaga (COP15). Liderul ONU pe teme climatice, Yvo de Boer, sustine cu tarie ca valabilitatea acestuia trebuie prelungita, potrivit COP15.

Protocolul de la Kyoto care reglementeaza eforturile internationale de combatere a schimbarilor climatice prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera ar trebui sa fie in continuare valabil cel putin pana cand un nou acord climatic va intra in vigoare, a declarat Yvo de Boer, secretarul executiv al Conventiei pentru Schimbari Climatice din cadrul ONU.
Poate dura ceva timp pana ce noul acord climatic va fi ratificat, asta daca la summitul ONU pentru clima va fi propus unul. Opt ani, 1997-2005, au fost necesari opentru ca Protocolul de la Kyoto sa intre oficial in vigoare.
Prin urmare, Yvo de Boer propune ca valabilitatea Protocolului de la Kyoto sa fie prelungita pana dupa data sa de expirare din 2012 pentru ca piata internationala a carbonului sa continuie.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin