RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / China si SUA, cheia succesului la Copenhaga
China si SUA, cheia succesului la Copenhaga
11.12.2009     imprimare
Accesări: 58   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )


http://www.euractiv.ro/uniunea-europeana/articles|displayArticle/articleID_18964/China-si-SUA-cheia-succesului-la-Copenhaga.html

Statele Unite si China trebuie sa ajunga la o intelegere privind poluarea. De aceste doua tari depinde succesul Conferintei pe tema schimbarilor climatice. China si SUA sunt printre cei mai mari poluatori din lume. George Soros a propus crearea unui fond de 100 miliarde de dolari pentru protectia mediului.

Succesul Conferintei de la Copenhaga asupra incalzirii globale depinde in mare masura de o intelegere intre Statele Unite si China, tari care emit impreuna 40% din gazele cu efect de sera, la scara intregii planete.
Reprezentantul Chinei la Copenhaga, Xie Zhenhua a declarat ca tara sa, cel mai mare emitator de gaze cu efect de sera de pe planeta vrea sa joace un rol constructiv in ameliorarea situatiei. El le-a cerut americanilor sa-si imbunatateasca oferta facuta pana acum, privind reducerea gazelor cu efect de sera pana in 2020.
Reprezentantul Beijingului a adaugat ca tara sa ar putea "discuta" obiectivul unei reduceri de 50% a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in 2050 cu conditia ca tarile industrializate sa se angajeze si ele pentru o reducere mai importanta si mai ales sa creasca ajutorul financiar pentru tarile in curs de dezvoltare, care au nevoie de sume mari pentru a se adapta la aceasta evolutie.
La randul sau, administratia americana a promis ca va avea un aport substantial la gasirea unui eventual acord la Copenhaga.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin