RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Premierul indian vine la Copenhaga
Premierul indian vine la Copenhaga
07.12.2009     imprimare
Accesări: 108   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/ppremierul-indian-vine-la-copenhagap

Premierul indian Manmohan Singh si-a anuntat participarea la cel mai important summit climatic organizat de Natiunile Unite in acest deceniu, informeaza cop15.dk. Singh se va adresa plenului conferintei pe durata vizitei de doua zile pe care o va efectua in capitala Danemarcei incepand cu 17 decembrie.
Saptamana trecuta, India a anuntat ca isi va reduce emisiile de gaze cu efect de sera cu un procent cuprins intre 20 si 25% fata de cantitatea inregistrata in 2005. Cu toate acestea, reprezentantii guvernului de la New Delhi au anuntat ca nu vor accepta impunerea unui plafon la nivel international.
Manmohan Singh a efectuat saptamana trecuta o vizita in capitala Statelor Unite, unde presedintele american Barack Obama a insistat ca liderul executivului indian sa participe la conferinta de la Copenhaga.
India este a cincea tara din lume ca nivel de emisii, fiind responsabila pentru 4,7% din totalul de gaze cu efect de sera generat la nivel global. Statele Unite si China emit impreuna in jur de 40% din CO2, iar Rusia si Indonezia completeaza clasamentul primilor cinci poluatori.
Emisiile pe cap de locuitor sunt mici in India - in jur de o tona de CO2 pe an, fata de 20 de tone cat este media in Statele Unite. Pentru a reduce poluarea, guvernul indian planuieste sa introduca standarde obligatorii pentru eficienta energetica si sa dezvolte o tehnologie curata in centralele alimentate cu carbune.

Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin