RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Korodi anunta controale de amploare de 1 Mai
Korodi anunta controale de amploare de 1 Mai
25.04.2012     imprimare
Accesări: 218   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

 

http://www.green-report.ro/stiri/korodi-anunta-controale-de-amploare-de-1-mai

 

Peste 1000 de angajati ai autoritatilor de mediu vor fi pe teren in perioada 28 aprilie - 1 mai pentru a preveni impactul negativ asupra mediului ca urmare a activitatilor de picnic, traditionale in aceasta perioada, a anuntat, miercuri, ministrul Mediului si Padurilor, Attila Korodi.

 

"Peste 460 de echipe ale autoritatii de mediu se vor regasi zilnic in teren in perioada 28 aprilie - 1 Mai: 100 de echipe ale Garzii Nationale de Mediu , 318 echipe de control ale Romsilva si 42 de echipe ale Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic si Vanatoare (...) Pe de alta parte, am solicitat Ministerului de Interne in baza Protocolului de colaborare existent intre cele doua institutii, sa ne sprijine in aceasta actiune cu patrule ale Politiei Romane si ale Jandarmeriei. Practic, actiunile de control vor avea un caracter preventiv si se vor realiza in echipe mixte ale Garzii Nationale de Mediu, Inspectoratelelor Judetene ale Jandarmeriei Romane si Inspectoratelelor Judetene ale Politiei Romane", a declarat ministrul Korodi.

Potrivit acestuia, controalele vor fi axate in mod special in zonele care au devenit sensibile ca urmare a experientei ultimilor ani precum: cele din jurul Capitalei (Cernica, Padurea Baneasa), Vadul Cerbului (Busteni), Valea Rasnoavei (Brasov). Probleme sunt inregistrate si in alte judete importante precum Suceava, Hunedoara, Caras Severin, Cluj, Sibiu, Ialomita, Mures si Alba.

Conform datelor prezentate in studiul "Mergi la picnic?" realizat de firma de cercetare de piata, Daedalus Millward Brown, la cererea Green Revolution, principalele aspecte de care sunt deranjati cei ce merg la picnic sunt legate de existenta gunoaielor (97.3%), de lipsa dotarilor si a spatiilor special amenajate(89,6%). Pe de alta parte, si galagia, aglomeratia sau fumul constituie motive de deranj. Galagia este un motiv de deranj in special pentru cei peste 45 de ani, in timp ce persoanele de sex feminin sunt mai degraba deranjate de aglomeratie.

Cu toate acestea doar 2,3% dintre respondenti considera comportamentul necivilizat al celorlalti un aspect deranjant.

De asemenea, potrivit aceluiasi studiu, influenta Legii picnicului, atat asupra oamenilor cat si asupra naturii, este vazuta ca pozitiva de catre majoritatea romanilor in proportie de 61,1%, respectiv 83,3%. Mai mult, daca situatia s-ar imbunatati, chiar si o parte din persoanele care nu obisnuiesc sa iasa la picnic ar face acest lucru in viitor.

Vremea buna pentru minivacanta de 1 Mai

De asemenea, prezent in cadul conferintei, directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat ca pentru intervalul 28 aprilie - 1 mai vremea nu va prezenta niciun aspect care impiedice iesirile in aer liber.

"Incepand de vineri temperaturile vor reveni pe crestere. Pentru zilele de sambata duminica si luni vom avea temperaturi de pana la 29 grade Celsiuls in partea devest a tarii, 26 de grade in Bucuresti si 22 de grade pe litoral", a declarat Ion Sandu.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin