RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Panica privind energia nucleară poate duce la intensificarea încălzirii globale
Panica privind energia nucleară poate duce la intensificarea încălzirii globale
16.03.2011     imprimare
Accesări: 66   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.realitatea.net/panica-privind-energia-nucleara-poate-duce-la-intensificarea-incalzirii-globale_814571.html

Procesul de încălzire globală s-ar putea intensifica dacă China va renunţa la un program ambiţios de dezvoltare în domeniul energiei nucleare, iar Germania va închide toate centralele sale atomice, din cauza panicii provocate de criza din Japonia.

Mai multe ţări din lume au suspendat construcţia de centrale nucleare şi chiar au închis temporar o parte din cele existente. În plus, Japonia, pe locul cinci la nivel mondial în privinţa emisiilor cu efect de seră, nu va putea compensa închiderea reactoarelor nucleare decât prin utilizarea de gaze şi cărbune.
Aceste măsuri vor creşte emisiile şi vor influenţa pe termen lung cererea de gaze, consideră Isabelle Curien, analist la Deutsche Bank.
"Dacă vrem să avem o economie cu emisii reduse de carbon până în 2050, renunţarea la energie nucleară necesită un acces uriaş la energie regenerabilă şi nu sunt sigură că este posibil", a spus Curien.
Pe lângă schimbările de climă, arderea cărbunelui provoacă smog, ploi acide, afecţiuni respiratorii şi mortalitate prematură, potrivit organizaţiei Union of Concerned Scientists.
Agenţia Internaţională pentru Energie a avertizat faţă de o reacţie de respingere a energiei nucleare, arătând că este imposibil de redus emisiile de dioxid de carbon fără energie atomică.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin