RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / 15 mln de euro din partea României pentru proiecte de combatere a schimbărilor climatice
15 mln de euro din partea României pentru proiecte de combatere a schimbărilor climatice
02.03.2011     imprimare
Accesări: 109   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://unimedia.md/?mod=news&id=30742

Republica Moldova va beneficia, în perioada 2010-2012, de un ajutor financiar în valoare de 15 mln de euro din partea României. Banii alocaţi vor fi utilizaţi pentru implementarea unor proiecte ce vizează combaterea schimbărilor climatice.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României la Chişinău, în cursul anului 2010 au fost identificate, de ambele părţi, liniile prioritare pe care se poate axa această finanţare.
În comunicat se mai precizează că această alocare răspunde şi angajamentului de finanţare timpurie asumat de Uniunea Europeană şi de România, ca stat membru.
Totodată, ca urmare a colaborării în domeniul gospodăririi apelor cu Ministerul Mediului din Republica Moldova, partea română va organiza în 2011, prima sesiune a Comisiei Interguvernamentale Hidrotehnice pentru aplicarea Acordului între Guvernele României şi Republicii Moldova, privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a apelor Prutului şi Dunării.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin