RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Statul Massachusetts planuieste sa-si reduca emisiile cu 25% pana in 2020
Statul Massachusetts planuieste sa-si reduca emisiile cu 25% pana in 2020
05.01.2011     imprimare
Accesări: 84   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/statul-massachusetts-planuieste-sa-si-reduca-emisiile-cu-25-pana-2020

Secretarul de Afaceri de Energie si Mediu (AEM) al statului Massachusetts, Ian Bowles, a anuntat un plan ambitios de limitare a emisiilor pentru statul sau, informeaza Treehugger. Tinta AEM este reducerea cu 25% a cantitatii de emisii pana in 2020, comparativ cu nivelul inregistrat in 1990.

”Massachusetts a facut deja pasi importanti in ceea ce priveste inovarea in energie, pregatind o revolutie a energiei curate in Commonwealth si parcurgand doua treimi din drumul spre reducerea cu 25% a emisiilor, propusa pentru 2020”, a declarat secretarul Bowles.
„Sunt increzator ca vom atinge aceasta tinta cu un portofoliu de politici construite pe reformele realizate pana in prezent, lansand noi initiative si generand reduceri de costuri si crearea de noi locuri de munca”, a mai spus oficialul.
Potrivit strategiei elaborate de autoritatile statului, aproximativ 10% din emisii vor fi taiate in sectorul cladirilor. Constructiile consuma 50% din energia folosita in Massachusetts, fiind responsabile de cea mai mare cantitate de emisii.
In sectorul energetic, reducerea emisiilor este estimata la 7,7%. Cele mai multe centrale de electricitate ard combustibili fosili producand milioane de tone de emisii. Planul de Energie Curata pentru 2020 prevede masuri pentru cresterea accelerata a proportiei de energie din surse regenerabile.
Transportul este a doua mare sursa de poluare in Massachusetts. Strategia pentru 2020 a autoritatilor prevede masuri statale si federale pentru cresterea eficientei vehiculelor si a utilizarii de biocombustibili, pentru a reduce emisiile cu 7,6% numai in acest sector.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin