RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Agentiile federale americane, mobilizate pentru a face fata schimbarilor climatice
Agentiile federale americane, mobilizate pentru a face fata schimbarilor climatice
15.10.2010     imprimare
Accesări: 90   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/agentiile-federale-americane-mobilizate-pentru-face-fata-schimbarilor-climatice

Administratia Obama, care pana acum nu a reusit sa convinga Congresul sa adopte pachetul de masuri legislative de lupta si adaptare la schimbarile climatice, a transmis in schimb tuturor agentiilor federale sa se pregateasca pentru a face fata ”efectelor inevitabile” ale acestora, transmite bloomberg.com.

Potrivit unui raport al echipei de lucru pentru adaptarea la schimbarile climatice, infiintata de presedintele Barack Obama, orice decizie a agentiilor federale trebuie facuta pe baza unei strategii, iar informatiile despre cresterea temperaturilor si nivelului apei trebuie sa fie usor de accesat si de obtinut de catre oficiali.
Raportul mai sugereaza o coordonare eficienta a actiunilor depuse de autoritatile federale pentru a raspunde rapid provocarilor celor mai grave, printre care amenintarile la adresa resurselor de apa, a sanatatii publice si a zonelor de coasta.
Acelasi raport arata ca guvernul american trebuie sa dezvolte o strategie de sprijin pentru tarile sarace pentru a face fata efectelor schimbarilor climatice.
”Chiar daca actiunile de reducere a emisiilor sunt o prioritate, trebuie sa ne pregatim totusi si sa facem fata inevitabilelor efecte ale schimbarilor climatice”, a declarat Nancy Sutley, seful Consiliului asupra Calitatii Mediului de la Casa Alba.
Presedintele Obama a format anul trecut acest grup de lucru, a carui sarcina e de a formula un plan de adaptare la schimbarile climatice. Potrivit multor oameni de stiinta, cele mai grave efecte vor fi inmultirea si cresterea in intensitate a furtunilor, dar si producerea cu o mai mare frecventa a perioadelor de seceta si de canicula.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin