RO EN
Prima Contact Harta Abonare noutăţi
 



Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Marile economii, neincrezatoare intr-un acord climatic
Marile economii, neincrezatoare intr-un acord climatic
22.09.2010     imprimare
Accesări: 163   

Votează: 0.0/5 (0 Voturi )

http://www.green-report.ro/stiri/marile-economii-neincrezatoare-intr-un-acord-climatic

Marile economii ale lumii cred ca nici anul acesta nu se va ajunge la un acord climatic la summit-ul ONU de la Cancun si inca fac eforturi pentru a respecta obligatiile pe care si le-au asumat anul trecut, considera SUA, relateaza Reuters.

Corespondentul american pe probleme climatice, Todd Stern, a reiterat angajamentul SUA de a reduce emisiile cu 17% pana in 2020 fata de 2005, insa nu a explicat cum se va intampla acest lucru, in lipsa unei legislatii climatice.
Esecul senatului american si al administratiei Obama de a aproba o legislatie care sa prevada reducerea emisiilor este doar una dintre problemele care sta in calea semnarii unui tratat climatic la summitul ONU.
Stern a adaugat ca unele tari s-au indepartat deja de angajamentele pe care si le-au luat in acordul de compromis semnat anul trecut, la Copenhaga.
„Nimeni nu anticipeaza sau asteapta sa fie semnat vreun tratat legal la Cancun, anul acesta”, a declarat Stern.
El a precizat ca SUA isi vor reitera angajamentul de a reduce emisiile si ca Agentia Americana pentru Protectia Mediului are suficiente instrumente pentru a atinge aceasta tinta, chiar daca Washington-ul nu a reusit sa adopte o lege climatica.
Intre 29 noiembrie si 10 decembrie, la Cancun (Mexic) va avea loc summit-ul ONU COP16, in cadrul caruia statele lumii vor incerca sa ajunga la un acord climatic global.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin