print
Seminar inventariere energetică
23.11.2015

O nouă misiune de revizuire a inventarului naţional GES pentru sectorul energetic a avut loc în perioada 02-05.11.2015.

Membrii echipelor de inventariere GES, reprezentanţii instituţiilor partenere şi furnizorii de informaţie, au prezentat factorii de emisie, principalele tendinţe, reformele instituţionale ce au loc în sectorul energetic şi care sunt perspectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

În cadrul misiunii, expertul internaţional, Veronika Ginzburg a avut mai multe întrvederi şi discuţii cu specialiştii din domeniu, ce au permis identificarea carenţelor sistemului de inventariere din sectorul energetic şi formularea recomandărilor pentru următorul ciclu de inventariere.

Recomandările au vizat arii unde integritatea, transparenţa, statisticile şi precizia datelor colectate poate fi îmbunătăţită, pentru a creşte calitatea viitoarelor comunicări. De asemenea, pentru a fortifica capacităţile echipei naţionale de inventariere GES pentru sectorul energetic, la sfârşitul lunii noiembrie vor fi organizate o serie de seminare privind utilizarea IPCC şi elimarea lacunelor identificate. 

Proiectul "Programul de fortificare a capacităţilor în domeniul dezvoltării cu emisii reduse de carbon - Republica Moldova",  este implementat de Oficiul Schimbarea Climei al Ministerului Mediului în parteneriat cu PNUD Moldova şi este susţinut financiar de Uniunea Europeană, Ministerul Federal al Mediului, Conservării Naturii şi Siguranţei Nucleare al Germaniei şi Guvernului Australiei.

 

     

Tel. +373 22000827
Fax +373 22000827
Copyright © 2024 "Oficiul Schimbarea Climei". Toate Drepturile Rezervate